Oldal kiválasztása

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON, NAGYON ÖRÜLÜNK, HOGY FELKERESTE HONLAPUNKAT – na, jó, nem hergelem tovább a szemeket, inkább átváltok kisbetűkre a könnyebb olvashatóság érdekében.

Számos honlapon találkoztam csupa nagybetűkkel írt szöveggel – volt, akinek javítottam is a weboldalát emiatt – és bizony, elfáradt a szemem, lankadt a figyelmem több sor elolvasása után. Értem én, hogy emígyen akarták kiemelni a lényeget, felhívni a figyelmet a szöveg tartalmának fontosságára, ám a tartalom elveszett a formában. A csupa verzálisok (nagybetűk) használata lassítja az olvasást, fárasztanak, ráadásul egy webszöveg esetében a keresők sem részesítik előnyben az így megformázott sorokat, ezért megfontolandó, hogy mikor éljünk a kiemelés e lehetőségével.

Persze, néhány sor nem számít és akár a címek is lehetnek ily módon hangsúlyosak, sőt, számos esetben használják nevek, helységek kiemelésére ezt a módszert. De felgyorsult világunkban, amikor szinte csak címeket, kiemelt tartalmakat olvasnak az emberek, hálásak lesznek azért, ha tényleg csak azt a mondanivalónkat különböztetjük meg a többi szövegtől, ami a legfontosabb.

%d bloggers like this: