Oldal kiválasztása

…mert sok fát kell hasogatni – szól a dalocska és egészen addig rendben is van a dolog, ameddig nem kell írásban megjeleníteni a szöveget. Mert amint nekibuzdulunk, figyelmünket a betűkre kell helyezni, hogy mindegyik meglegyen a szavak végén. Például a „mellett” második t-je, nem úgy, mint a címben. Az utóbbi hetekben számos alkalommal találkoztam ezzel a formával: mellet – a mellett helyett. Érdekes jelenség, és ha visszagondolok, szinte mindig férfiak tévesztették el. Vajon Sigmund Freud mit szólna hozzá?

Piros fog lenni – olvasom máshol. Miért is írunk olyan sokat, amikor sokkal rövidebben is kifejezhetnénk magunkat? Piros lesz – és kész.

Cégünk 1992-ben lett alapítva – ezt egy honlapon láttam. Mivel ismerősöm üzemelteti a portált, írtam neki, hogy a „Cégünket 1992-ben alapítottuk” elegánsabb lenne, szinte e-mail fordultával köszönte az észrevételt és javította. Napjai nagyobb részében németül kommunikál, nem csodálom, hogy néha félresiklik a megfogalmazás.

Ha kiválasszuk a megfelelő gombot… – ah, de gyakori a felszólító módban megfogalmazott kijelentő mód (ilyen nincs a nyelvtanban, ezt én találtam ki most)! Maradjunk a kiválasztjuk-nál, ha lehet.

A végére hagytam a legszebbet: lakás felulyitás – remélem, nem csak nekem állt fel a szőr a hátamon, amikor megláttam! Egyébként aranybánya az internetes hirdetőportál, lesújtó képet kaphatunk honfitársaink helyesírásáról. Helye sírásnak van itt. 🙂

%d bloggers like this: